whatsapp
Facebook
Instagramp
whatsapp

Diş Protez

Hassas tutuculu protez nedir?

Çoklu diş kayıplarında implant yapılamıyor veya sabit protezlerle eksikler giderilemiyorsa ağızda kalan dişlerden yardım alınarak protezin dişle bağlantısı görünmeyecek şekilde yapılan protezlerdir.

İskelet protez nedir?

Hassas bağlantılı proteze alternatif olarak bağlantı kancalarının göründüğü klasik bölümlü protezdir.

Farkları nelerdir?

İskelet protezde destek alınacak dilere gelecek metal kancalar görünecektir. Fakat hassas bağlantılı protezlerde iste destek alınacak dişin kaplanması ile bağlantı parçası protezin altında kalır ve dışarıdan kötü bir estetik görüntüye yol açmaz. Ayrıca hassas bağlantılı protezler dişlerden daha fazla destek aldığı için daha sabittir, hareket daha az olur.

Total protez (damaklık) nedir?

Ağızda hiç diş olmadığı durumlarda çiğneme, konuşma ve estetik problemlerin giderilmesi için yapılan protezlerdir.

Total protezim yemek yerken hareket ediyor ne yapmak gerekir?

Nasıl iskelet ya da hassas bağlantılı protezlerde sabit tutmak için dişten faydalanılıyorsa total protezlerde de çene kemiklerinden faydalanılır. Dişlerin çekilmesi ya da yaşın ilerlemesi ile zamanla kemikte kayıplar görünür ve tutuculuk azalır. Bu tür durumlarda yapılabiliyorsa implantlar detek olması açısından çok faydalı olabilirler.

Kilo alıp verdiğimde total protezlerim ağzıma uymuyor?

Kilo değişimleriyle tüm vücutta olduğu gibi ağızda da değişim olur. Kilo verildiğinde damaklar incelerek protez bollaşır, alındığında ise vuruk yaparak ağrı yaratabilir.

Yeni yapılan protezim de sesimde pelteklik oldu, bu normal midir?

Evet, proteze ilk alışma dönemlerinde diş pozisyonunu kavrayana kadar bir müddet pelteklik olabilir. Bunun daha kolay geçmesi için konuşma egzersizleri faydalı olabilir.

Yeni yapılan protezimde yemek yerken ağrılar oluyor, bu normal midir?

Evet, ilk dönemlerde protezin doku uyumu sağlanana kadar vuruklar olabilir bu gayet normaldir. Hekiminize danışarak buraları rahatlatmasını istemeniz gerekir.

Protezi kullanırken nelere dikkat etmem gerekir?

Protezinizi her yemekten sonra çıkarıp özel fırça ve macunu ile temizliğini yapmalı ağzınızda diş varsa onları da fırçalamalı yok ise gargara yaparak yemek artıklarını uzaklaştırmalısınız. Ayrıca gece yatarken protezlerinizi çıkartmalı ve size verilen kendi kutusunda muhafaza etmelisiniz.

Eğer tutuculuk yeterli değilse protezi sabit tutmak için protez yapıştırıcısından destek alabilirsiniz.

Bir veya daha fazla diş eksiklikliğinin tedavisinde kullanılan, hastanın isteği zaman rahatlıkla takıp çıkarabildiği, üzerinde eksik dişlerin yer aldığı apareylerdir.

Alanında Uzman Hekimlerimiz tarafından;

implant, porselen kaplama, zirkonyum kaplama, e-max, porselen laminate ve kompozit laminate, şeffaf plak ile ortodonti ve tel tedavisi ile ortodonti, kanal tedavisi, estetik dolgu, diastema kapama, pedodonti, diş eti hastalıkları tedavisi, tüm çene ve diş cerrahisi işlemleri gibi bütün diş hekimliği branşlarında hizmet vermekteyiz.

Randevunuz için arayınız.

+90 412 223 27 74