whatsapp
Facebook
Instagramp
whatsapp

Diş Beyazlatması

Diş Beyazlatması Nedir?

Diş beyazlatma işlemi dişin üzerinden kimyasal bir ajan yardımıyla diş içinde her yere ulaşarak dişleri renklendiren molekülleri parçalayarak dişin olduğundan daha beyaz bir hale getirilmesi işlemidir.

Diş beyazlatması herkes için uygun mudur?

Diş beyazlatma işlemi 18 yaş altı bireylerde ve hamilelerde uygun değildir. Bunun dışında herhangi bir hastalığınız var ise değerlendirme için doktorunuza danışınız.

Diş beyazlatmasının sonuçları ne kadar kalıcıdır?

Yeme içme alışkanlıklarında doktor tavsiyesine uyarsanız, sigara ve tütün ürünleri kullanmaz iseniz uzun süre kalıcılığını korur. Ama oral hijyende eksiklik, renklendiren ilaç kullanımı, renklendirici besinlerin aşırı tüketimi ve yaşın ilerlemesi durumlarında ilk günkü etkisi zamanla azalır.

Diş beyazlatma işlemi ne kadar sürer?

Kron içi(tek diş için) beyazlatma seansı 15 dk. civarı sürerken genel beyazlatma işlemi kullanılan ilaca bağlı olarak 40-60 dk. arası sürmektedir.

Diş beyazlatma işlemi dişlerime zarar verir mi?

Kullanılan asit mikron (milimetrenin binde biri) düzeyinde aşındırma yapabilir. İşlem sonrası sürülen flor dişlerin tekrar toparlanmasını amaçlar. Beyazlatma işlemi diğer estetik işlemlere göre porselen, zirkonyum, laminate kaplama vb. çok daha az aşındırma yapacağı için dişlerden daha az doku kaybına sebep olur.

Diş beyazlatma hassasiyete sebep olur mu?

Kullanılan asit işlem sırası ve sonrasında geçici olmak üzere bir miktar hassasiyete sebep olabileceği için işlem sonrası hassasiyeti önlemek için hassasiyet giderici jel sürülmekte ve hassasiyet giderici macun tavsiye edilmektedir. Yine de birkaç gün sıcak soğuk baharatlı yiyeceklerden asitli içeceklerden uzak durulması tavsiye edilir.

Ne çeşit beyazlatma seçenekleri mevcuttur?

Kanal sonrası renkleşen veya iltihaba bağlı oluşan tek diş rekleşmeleri için devital tip; tüm dişler için genel renkleşmeler için vital beyazlatma olarak iki ana başlıkta incelenir. Vital beyazlatma için ise iki tip mevcuttur: ev tipi beyazlatma(plak yardımı ile hastanın kendi yaptığı) ve ofis tipi beyazlatma(hekim tarafından yapılan). Sizin için en uygun beyazlatma yöntemini hekiminize danışınız.

Beyazlatmada kullanılan lazer-ışık cihazlarının farkı nedir?

Kullanılan ilacın aktivasyonu için farklı yöntemler vardır. Lazer ışını ile aktive olanlar; güçlü ışık ile aktive olanlar ve kendiliğinden karışım ile aktive olanlar bulardan bazılarıdır.

Beyazlatma işlemi ne kadar sık yapılmalıdır?

Minenin durumuna bağlı olmak üzere en fazla yılda 1 defa yapılması önerilir.

Dişlerin içerisine nüfuz etmiş lekelenmeler veya dişte doğuştan var olan renklenmeler ise ancak beyazlatma işlemi ile açılabilmektedir. Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir.

Alanında Uzman Hekimlerimiz tarafından;

implant, porselen kaplama, zirkonyum kaplama, e-max, porselen laminate ve kompozit laminate, şeffaf plak ile ortodonti ve tel tedavisi ile ortodonti, kanal tedavisi, estetik dolgu, diastema kapama, pedodonti, diş eti hastalıkları tedavisi, tüm çene ve diş cerrahisi işlemleri gibi bütün diş hekimliği branşlarında hizmet vermekteyiz.

Randevunuz için arayınız.

+90 412 223 27 74